Home / Webáruház / Remek választás a Hikoki fúrókalapács

Remek választás a Hikoki fúrókalapács

Hikoki fúrókalapács
Hikoki fúrókalapács

A kőművesek legfőbb szerszámai a vésőgép és a fúrógép. Ezeknek a sajátos ötvözete a Hikoki fúrókalapács, amelyikkel fúrni, vésni és falat törni is lehet, de természetesen csakis a megfelelő funkció kiválasztását követően. Ugye az ütvefúró egy olyan masina, aminél az ütési energiát egy körmös tárcsa racsnizása állítja elő a fúrógép első részében, közvetlenül a tokmány mögött. Ez az ütési energia a Hikoki fúrókalapács esetében a pneumatikus fúró ütés nagyságánál sokkal nagyobb. A termék megvétele előtt, bizonyos tényezőket érdemes figyelembe venni. Ilyen például a fordulatszám.

Ha a fúrógép fordulatszáma megnő, akkor ezzel együtt megnő az ütési energia is. Azonban a fokozott hőtermelés miatt, a beton fúrásakor elég a fúróhegy. Ha csökken a fordulatszám, lecsökken a fúrógép ütési energiája is. A Hikoki fúrókalapács óriási teljesítménye és ugye ezzel együtt fordulatszáma, a fához és fémhez elengedhetetlen. Nagy fordulatszámnál már hatékony az ütvefúró gép fúrásteljesítménye is. Különösen akkor jó ez, ha nagyteljesítményű, márkás ütvefúró géppel van dolga a tulajnak, amit jó minőségű anyagokból gyártottak. A Hikoki fúrókalapács tekintetében ki kell elemezni a többi funkciót is. Ilyen például a mechanikus váltómű, a fordulatszabályozás, a nyomatékszabályozó elektronika és a balra-jobbra forgatás lehetősége.

Az SDS Max fúrókalapács alkalmazása fémben, fában

Nem szabad elfelejteni, hogy a masina igen sokoldalú. Az SDS Max fúrókalapács fában, fémben is kiválóan használható a megfelelő funkcióval. Ekkor nagy segítség a fúrógépállvány, illetve használható sok olyan tartozék is, amivel precízen, derékszögbe lehet fúrni. Fém fúrásánál ügyelni kell arra, hogy a fúrógép alacsony fordulatszámmal működjön.

Emellett a SDS Max fúrókalapács alkalmazásakor nem szabad megfeledkezni a vágó-fúró üregelő sprayről sem. Természetesen az SDS Max fúrókalapács megállja a helyét a betonban is. Ugyanakkor a hatékony fúráshoz szükséges magas fordulatszám nagyon felmelegíti a a betonfúró hegyét. Ezért is szükséges az SDS Max fúrókalapács óvatos alkalmazása ekkor.

About admin

Check Also

kandalló árak

Itt méltányosak a kandalló árak

Nagyon meghitt, romantikus hangulatot teremthetünk az otthonunkban egy kandalló használatával, vágyunk is erre, de sokszor …