Home / Webáruház / Remek választás a Hikoki fúrókalapács

Remek választás a Hikoki fúrókalapács

Hikoki fúrókalapács
Hikoki fúrókalapács

A kőművesek legfőbb szerszámai a vésőgép és a fúrógép. Ezeknek a sajátos ötvözete a Hikoki fúrókalapács, amelyikkel fúrni, vésni és falat törni is lehet, de természetesen csakis a megfelelő funkció kiválasztását követően. Ugye az ütvefúró egy olyan masina, aminél az ütési energiát egy körmös tárcsa racsnizása állítja elő a fúrógép első részében, közvetlenül a tokmány mögött. Ez az ütési energia a Hikoki fúrókalapács esetében a pneumatikus fúró ütés nagyságánál sokkal nagyobb. A termék megvétele előtt, bizonyos tényezőket érdemes figyelembe venni. Ilyen például a fordulatszám.

Ha a fúrógép fordulatszáma megnő, akkor ezzel együtt megnő az ütési energia is. Azonban a fokozott hőtermelés miatt, a beton fúrásakor elég a fúróhegy. Ha csökken a fordulatszám, lecsökken a fúrógép ütési energiája is. A Hikoki fúrókalapács óriási teljesítménye és ugye ezzel együtt fordulatszáma, a fához és fémhez elengedhetetlen. Nagy fordulatszámnál már hatékony az ütvefúró gép fúrásteljesítménye is. Különösen akkor jó ez, ha nagyteljesítményű, márkás ütvefúró géppel van dolga a tulajnak, amit jó minőségű anyagokból gyártottak. A Hikoki fúrókalapács tekintetében ki kell elemezni a többi funkciót is. Ilyen például a mechanikus váltómű, a fordulatszabályozás, a nyomatékszabályozó elektronika és a balra-jobbra forgatás lehetősége.

Az SDS Max fúrókalapács alkalmazása fémben, fában

Nem szabad elfelejteni, hogy a masina igen sokoldalú. Az SDS Max fúrókalapács fában, fémben is kiválóan használható a megfelelő funkcióval. Ekkor nagy segítség a fúrógépállvány, illetve használható sok olyan tartozék is, amivel precízen, derékszögbe lehet fúrni. Fém fúrásánál ügyelni kell arra, hogy a fúrógép alacsony fordulatszámmal működjön.

Emellett a SDS Max fúrókalapács alkalmazásakor nem szabad megfeledkezni a vágó-fúró üregelő sprayről sem. Természetesen az SDS Max fúrókalapács megállja a helyét a betonban is. Ugyanakkor a hatékony fúráshoz szükséges magas fordulatszám nagyon felmelegíti a a betonfúró hegyét. Ezért is szükséges az SDS Max fúrókalapács óvatos alkalmazása ekkor.

About admin

Check Also

oszcilloszkóp

Az oszcilloszkópról pár mondatban

Az elektromos feszültség mérése és ábrázolása csak egy nagyon precíz elektronikus kütyüvel végezhető el. Ez …