Home / Szolgáltatás / Izomlazító gyógynövények, amikre a sportolók esküsznek

Izomlazító gyógynövények, amikre a sportolók esküsznek

Izomlazító krém jótékony hatása

Azt, hogy mennyire indokolt egy-egy sportkrém használata edzés előtt és után, általában a sportoló személy testi reakciói dönthetik el igazán. Ez függhet az adott személy fizikai állapotától, edzettségi szintjétől, a terheltség intenzitásától valamint testének regeneráló képességétől is. Azonban az bizonyos, hogy az izomlazító gyógynövények egyértelműen jótékony hatással vannak a teljesítőképességre.

Az izomlazító gyógynövények által növelhető az izmok rugalmassága, elmulasztható az izommerevség, az izomláz és egyéb izomfájdalmak, továbbá görcsök feloldására is tökéletesen alkalmasak. A bemelegítő krémek lényege az izmok hőmérsékletének növelése, amit edzés előtt érdemes alkalmazni. A vérkeringés élénkítése által, az izom lazább, terhelhetőbb lesz és ellentétben a hideg, merevebb izomzattal, sokkal jobban ellenáll a sérüléseknek. Az izomlazító gyógynövényeknek számos fajtája létezik, mint például a rozmaring, az árnika, a vadgesztenye vagy a paprika kivonat. Aki sokat sportol, annak bizony gyakran kell számolnia kisebb-nagyobb sportsérülésekkel is.

A zúzódások nem tartoznak a komolyabb sérülések közé, viszont olykor igencsak fájdalmasak lehetnek és amíg be nem gyógyulnak, addig hátráltatóan hathatnak a mozgásban. Krémek által könnyedén kivitelezhető a zúzódás kezelése házilag. Az arra szánt készítményt napi többszöri alkalommal a sérült testfelületre kell kenni, a kezelést a zavaró fájdalom megszűnéséig, illetve a keletkezett véraláfutás felszívódásáig kell folytatni.

A fájdalomcsillapító tabletták helyett, az enyhébb sérülésekre krém használata javasolt. Többféle készítmény használatával is eredményes lehet a zúzódás kezelése házilag. Egyre több a természetes összetevőkből álló krém van a patikában, de ezen kívül vannak még úgynevezett nem szteroid gyulladáscsökkentők is, amelyeknek legismertebb hatóanyagai a diclofenac és az ibuprofen. A gyógynövény kivonatok közül, a legtöbbször zúzódásra alkalmazott krémek árnika, fekete nadálytő vagy vadgesztenye alapúak és leggyakrabban ezekkel történik a zúzódás kezelése házilag.

About admin

Check Also

Mindenképp előnyös a babaváró támogatás

Nagy örömhírnek számít, amikor már biztossá válik, hogy pár hónap múlva érkezik a gólya. A …