Home / Vásárlás / Az igazgyöngy ára egyáltalán nem magas

Az igazgyöngy ára egyáltalán nem magas

Közismert a természetben felbukkanó gyöngynek a keletkezése. A tengerek és óceánok mélyén a kagylókban felgyülemlik a homokszem, amit az állat egy fényes réteggel von be. Mivel ez igen hosszadalmas procedúra, a modern technológia segítségével ez mára már sokkal gyorsabb lett. Az igazgyöngy ára lényegében véve ettől függ.

Értelemszerűen a természetes módon elért gyöngynek magasabb az ára, azonban manapság egyre kevesebben foglalkoznak ezen drágakő felkutatásával, ugyanis környezetromboló hatása van. A tenyésztett gyöngy, mivel szinte ugyanazt a minőséget képviseli, talán valamivel kedvezményesebb, azonban nem jelentős összeggel. Az igazgyöngy ára megtalálható a White & Black ékszereket kínáló webáruházában, ahol találkozhat édes- valamint sósvízi változatokkal. Ezek között csupán annyi a különbség, hogy az egyik fajtát tóban, míg a másikat tengerben tenyésztik.

Az utóbbi sokkal tartósabb, azonban több év szükséges a kifejlődéshez, míg az édesvízi már néhány hónap alatt elkészül. Amennyiben az a kérdése, hogy mennyi a sós vagy az édesvízi igazgyöngy ára, nos, ez a termék minőségétől és a tartósságától függ. Tehát vásárolhat olyan gyöngysorokat, amelyek eltérő vízben jöttek létre, sőt, az ékszerek színe is eltérő lehet. Az említett honlapon megtalálja a kézzel fűzött gyöngysorokat és természetesen a tenyésztett gyöngy ár szintén fel van tüntetve. Válogathat az apróbb vagy a nagyobb szemű gyöngyök között, legyen az nyaklánc, fülbevaló vagy karkötő.

A széles kínálatban talál fekete, fehér, de még arany és rozéarany színű változatot is. Biztos lehet benne, hogy a tenyésztett gyöngy ár az adott ékszer színvonalát képviseli. Kevesen mondhatják el, hogy gyöngysorral rendelkeznek, ezért igen értékesnek számítanak a mai napokig. Végül is el kell ismerni, hogy nem néhány perc alatt készül el, hanem egy hosszú folyamatnak a része. Azonban még mindig nincs szó hatalmas összegekről, mert a tenyésztett gyöngy ár igenis megfizethető. Csupán ismerni kell azt a megbízható honlapot vagy ékszerüzletet, ahol remek áron beszerezhető.

About admin

Check Also

Kiváló választás jeles alkalmakra a kis koktélruha

Hamarosan egy fontos eseményen vesz részt, ahol szeretne nagyon jól kinézni? A koktélruha kiváló választás …