Home / Lakástakarék / A lakástakarék pénztár jó megtakarítás

A lakástakarék pénztár jó megtakarítás

Lakástakarék pénztár
Lakástakarék pénztár

Amikor egy lakásra gyűjt, akkor mindenképpen érdemes fontolóra venni, hogy egy olyan megtakarítási formát válasszon, amelyik ezt veszi célul. A lakástakarék pénztár számos formában igénybe vehető. A leghelyesebb döntést akkor hozza meg, ha alaposan felméri, hogy pontosan milyen hozamok, futamidők, támogatási formák vannak érvényben az egyes ajánlatok kapcsán. Mindenképpen javasolt a lakástakarék pénztár szerződés megkötése előtt elolvasni az apró betűs részt is, vagyis megtudni, hogy milyen esetben lehet felvenni az összegyűjtött összeget. A lakástakarék pénztár lehetőségeivel a bankoknál és biztosító társaságoknál is meg tud ismerkedni.

Lakástakarék pénztár
Lakástakarék pénztár

Előzetes kalkulációt mindenképpen javasolt végezni, hiszen így lehet megtudni, hogy mégis mekkora összeg gyűlhet össze a futamidő végén. A lakástakarék pénztár kiskorú nevére is köthető, így ha gyermekének szeretne egy lakásra pénzt gyűjteni, akkor erre lehetősége van. Csak nagykorúvá váláskor lehet felvenni az így összegyűjtött pénzt és csakis akkor, ha abból lakóingatlan kerül megvételre vagy a meglévő lesz felújítva. Havi szinten meg lehet határozni, hogy mennyi befizetés történjen, vagyis ezt az egyéni költségvetéséhez tudja igazítani.

Lakástakarék pénztár
Lakástakarék pénztár

Ennek köszönhetően, ez egy rugalmas befektetési forma. Azt figyelembe kell venni, hogy minél többet fizet be havi szinten, annál magasabb lesz a hozam. Nézze meg a bankok és biztosító cégek oldalán, hogy jelenleg milyen lakástakarék pénztár ajánlatokkal rendelkeznek! Ha valamelyik felkeltette az érdeklődését, akkor mindenképpen vegye fel a kapcsolatot az adott céggel, majd annak munkatársával!

About admin

Check Also

Az otplakástakarék nagyszerű lehetőség

A lakáskassza lehetőségek nagyszerű segítséget jelentenek azok esetében, akik szeretnének egy olyan megtakarítási lehetőséghez hozzájutni, …