Home / Biztosítás / A kötelező biztosítás nem fizetése büntetést von maga után

A kötelező biztosítás nem fizetése büntetést von maga után

Kötelező biztosítás nem fizetése
Kötelező biztosítás nem fizetése

Minden gépkocsi tulajdonosnak gondoskodnia kell arról, hogy legyen érvényes biztosítása az autóra. Ha nincs egy járműn biztosítás és esetleg ezt a rendőr is észleli igazoltatáskor, akkor büntetésre lehet számítani. A kötelező biztosítás nem fizetése nemcsak folyamatos fizetési felszólításokat von maga után, hanem egy baleset bekövetkezésekor nem fogja állni a kár költségét a biztosító. Ha szeretne megválni a jelenlegi biztosítójától, akkor érdemes az interneten elkezdeni a keresgélést, hiszen minden biztosítónak a saját honlapján fent vannak az aktuális ajánlatok. Kalkulációt is lehet kérni, amihez meg kell adni az adott gépkocsi adatait.

Kötelező biztosítás nem fizetése
Kötelező biztosítás nem fizetése

Ezt követően már csak egyetlen kattintás és máris lehet látni, hogy milyen negyedéves díjak vannak érvényben. A kötelező biztosítás nem fizetése, a csekkek elfelejtése nem megengedhető, hiszen gondoljon csak bele, hogy egy koccanás akár több százezer forintos kárral is járhat, amit biztosítás hiányában a gépkocsi tulajdonosának kell kifizetni. A megfelelő biztosítási csomag kiválasztására időt kell szánni, nem szabad kapkodni és csak arra figyelni, hogy mennyibe kerül, vagyis ne az ár legyen a döntő szempont!

Kötelező biztosítás nem fizetése
Kötelező biztosítás nem fizetése

Biztosítási szakembert szintén érdemes felkeresni, aki több társasággal áll kapcsolatban, mivel ő ki tudja választani a legjobb ár-érték arányt képviselő csomagot. A kötelező biztosítás nem fizetése tehát nem megengedhető, erre mindenkinek figyelnie kell, aki gépkocsi tulajdonos. Nézze meg, hogy pontosan milyen aktuális biztosítási ajánlatok vannak a gépkocsikra! A kötelező biztosítás nem fizetése esetében, kellemetlen következményekre számíthat.

About admin

Check Also

Milyen a megfelelő kötelezö biztosítás?

Ha szeretne online érdeklődni, hogy milyen pontosan a megfelelő biztosítás a gépkocsira, akkor ne habozzon, …