Home / Lakástakarék / Lakáskassza / A Fundamenta előtakarékossággal tervezhető a jövő

A Fundamenta előtakarékossággal tervezhető a jövő

Fundamenta előtakarékosság
Fundamenta előtakarékosság

Mindenkinek egy saját otthon az álma, főleg fiatalként. A legtöbb esetben csak hosszú spórolás után válik elérhetővé egy lakás megvétele. A Fundamenta előtakarékosság segítségével, előzetesen össze lehet gyűjteni azt a pénzösszeget, amelyiknek a segítségével már felmutatható egy akkora összeg, hogy lehet kapni mellé hitelt is, vagyis önerőként remekül funkcionál. A Fundamenta előtakarékosság több módon köthető meg. Mindenkinek első lépésben azt kell mérlegelnie, hogy mekkora összeget szeretne összegyűjteni és hány év alatt. Ezt kell alapul venni.

Fundamenta előtakarékosság
Fundamenta előtakarékosság

A Fundamenta előtakarékosság egy kalkulátor segítségével előzetesen meghatározza azt, hogy az adott befizetések mellett és futamidő függvényében pontosan mekkora lesz az összeg, amit majd fel lehet venni. Fontos kiemelni, hogy csakis otthonteremtési célból szabad felhasználni az összegyűjtött pénzt. Más esetben kifizetésre sem kerül az összeg, mivel igazolni szükséges azt, hogy mire kerül felhasználásra. A Fundamenta előtakarékosság egyedisége, hogy kiskorú személyek esetében is köthető.

Fundamenta előtakarékosság
Fundamenta előtakarékosság

Ezzel a leggyakrabban a szülők szoktak élni, hiszen így előzetesen gondoskodni tudnak arról, hogy amikor a gyermekük nagykorú lesz, akkor rendelkezzenek egy akkora összeggel, amiből már egy saját lakásnak a kezdő összege is kijöhet. A Fundamenta előtakarékosság megfelelő formáját érdemes szakemberrel együtt kiválasztani, vagyis egy tanácsadóra lesz szüksége, aki segít majd kiigazodni az egyes részletszabályok között és a lehető legjobb megoldást választani.

About admin

Check Also

Remek lakástakarék pénztári lehetőségek

Nem egyszerű saját erőből megvásárolni egy lakást, így mindenképpen érdemes először választani egy olyan megtakarítási …