Home / Szolgáltatás / Biztosan jó a szénnel való fűtés?

Biztosan jó a szénnel való fűtés?

Szénnel való fűtés

Egy új ingatlan felépítése során, érdemes odafigyelni a tökéletes fűtési rendszer kiépítésére. A jól megszokott cserépkályha helyett, inkább gondolkodjunk egy látványos kandallóban vagy központi kazán alkalmazásában! Ha így teszünk, a szénnel való fűtés véletlenül sem fog akadályokba ütközni. Miért fontos ez? Azért, mert ebben a fűtőanyagban hatalmas mennyiségű energia van elraktározódva, amit megéri kiaknázni minden szinten. Egyáltalán nem mindegy, hogy 3-szor annyi fát égetünk el egységnyi idő alatt, vagy beérjük sokkal kevesebb szénnel.

Az elmúlt években nem véletlenül jött vissza divatba a szénnel való fűtés, ugyanis a modern eszközök révén, nagyon környezetkímélő módon végezhető. Nem kell egyáltalán rossz érzésünk legyen emiatt, mert a felszabaduló füst már csak nagyon kevés káros anyagot tartalmaz, ugyanis a fokozott oxigénbevitel révén, valamint a primer gázok visszavezetésével kivételesen nagy hatásfokú átalakulás történik a szénnel való fűtés során. Már csak az a kérdés, hogy ez mekkora költségekkel jár?

Ha kicsit részletesebben utánaszámolunk az anyagiaknak, akkor rájövünk, hogy még spórolhatunk is az eddig megvásárolt fához képest. Bár első ránézésre a barnaszén árak magasnak tűnhetnek, a kalóriaértékek figyelembevételével árnyaltabbá válik a kép. Választhatunk többféle kivitelt. Lehet ömlesztett, frakcionált, brikett, zsákos típus egyaránt. Ez így egyszerre talán soknak tűnik, de a matrabrikett.hu oldalon sokkal részletesebben taglalva vannak a barnaszén árak és azok tulajdonságai egyaránt.

Tudakozódjunk és hozzuk meg a döntést minél előbb, mert a tél nem fog ránk várni és alig ocsúdunk fel, máris fagyos reggelekre ébredhetünk. A hetek és hónapok csak úgy elrepülnek, ezért igyekezzünk tartani a lépést! A barnaszén árak is alakulhatnak az idő múlásával, ezért ez még egy indok arra, hogy ne vesztegessünk el egyetlen percet sem. Informálódjunk, majd rendeljünk és készítsük elő a megfelelő helyet! Amint minden odakerül, ahová kell, már bátran hátradőlhetünk és várhatjuk a lehűlést, mert arra alaposan felkészültünk.

Print Friendly, PDF & Email

About admin

Check Also

gyulladáscsökkentő krémek

Kitűnően hasznosulnak a gyulladáscsökkentő krémek

TÁMOGATOTT TARTALOM A szervezetet ért külső sérülésre vagy fertőzésre az immunrendszer gyulladással reagál. Ezzel lényegében …